Dagarna tickade på i sin tomhet när livet gjorde sin grej (Iris Viljanen)

Den här veckan riktar jag in mig på musik som jag upptäckt på senare tid, under de två senaste åren. Annars snöar jag ju lätt in på mina gamla favoriter så det är en ”kick” när jag hittar något nytt som jag verkligen gillar. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Iris Viljanen – ”Man är ju bara människa” (2020)

Jag har lyssnat mycket på Iris det senaste året. Visst har Vasas Flora och Fauna varit favoriter ett tag men deras låtar har aldrig berört mig så här.

Finlandssvenskan och hennes sköra/mänskliga texterna tröstar mig på något sätt. Hon är en sådan artist som känns genomärlig, det går liksom inte att värja sig mot det där direkta, nästan barnsliga uttrycket.

I den här låten tror jag att hon vänder sig till en väninna som har brutit sig loss från ett destruktivt förhållande.

Hon har ju, i min mening, också gjort Coronatidens bästa soundtrack i “Brevväxlingar”.

I december för ett år sedan såg jag henne i Nyköping när hon spelade hela albumet “En finsk jul”! Fantastiskt liveartist också!

“Inte ens bästa vännerna
visste hur det var med dig
Dagarna tickade på i sin tomhet
när livet gjorde sin grej
Jag önskar att du ser
att du ser
att nåt väntar på dig nu”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s