Vad skönt mitt liv ska bli när jag till slut blir fri (Franska Trion)

Den här veckan riktar jag in mig på musik som jag upptäckt på senare tid, under de två senaste åren. Annars snöar jag ju lätt in på mina gamla favoriter så det är en ”kick” när jag hittar något nytt som jag verkligen gillar. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Franska Trion – ”Liten pojke” (2020)

Kanske min största ”upptäckt” de senaste åren!

Jag fastnar ofta för texterna och sångaren Matti har ett väldigt egensinnigt sätt att skriva dem. Det är liksom dystert på ett lekfullt sätt, med glimten i ögat utan att förlora allvaret. Sedan är hans pianospel och gruppens jazziga pop väldigt smakfull.

Som ett Bo Kaspers i trasor som svingar vildsint mot en ond värld.

”Jag var en liten pojke
När jag lämnade mitt hem
Jag trodde lyckan fanns därute
Jag sökte efter den
En liten, liten pojke
Som for dit vinden bar
Men vinden blev till storm
På ett stort och farligt hav
Vad skönt mitt liv ska bli
När jag till slut blir fri”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s