Allt blev något annat än vi drömde om, i staden som är petroleum och tång (Eva Dahlgren)

Jag avslutar den här månaden i countryns tecken med temat ”minne och nostalgi”. Det handlar alltså om låtar som gör oss nostalgiska eller väcker minnen. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Eva Dahlgren – ”Petroleum & tång” (2007)

Nu är det ju Nynäshamn som Eva växt upp i och sjunger om här. Men Ösmo ligger nära och jag har många gånger gått upp för backen till kyrkan. Jag har stått på dessa frusna pendeltågsstationer och väntat på tåg (som ofta kom för sent, och ibland inte alls).

Så här i efterhand kan jag nog se att det var så här. Ösmo blev till Jordbro. Och Stockholm var lika kallt som förra gången och erbjöd inga öppningar eller genombrott. Samma känsla av instängdhet trängde sig på igen. Lägg till det ett förhållande som knakade i fogarna och två barn som vi önskade skulle få ett annat ställe att växa upp på.

Som med alla mina flyttar så var det mycket slumpen som blev avgörande. En fin vårdag längs med ån i Nyköping blev det som övertygade min dåvarande fru och mig att det var dit vi skulle istället.

“Tiden har stannat vid dessa mörka vatten
Frusna bilder av en pendeltågsstation
Men om jag blundar
Kan jag känna doften
Nytjärad segelbåt och tång
Den doften
En bro i mig
Till allt som varit
Till minnen som bor i mig
Men allt blev någonting annat
Jag blev någon helt annan
Allt blev någonting annat
Än det vi drömde om
I staden som
Är petroleum och tång”

En reaktion till “Allt blev något annat än vi drömde om, i staden som är petroleum och tång (Eva Dahlgren)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s