Ingen glittrar som dig, Stockholm, ingen har lockat mig som du (Lars Winnerbäck)

Jag avslutar den här månaden i countryns tecken med temat ”minne och nostalgi”. Det handlar alltså om låtar som gör oss nostalgiska eller väcker minnen. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Lars Winnerbäck – ”Stockholmskyss” (2006)

Stockholm har alltid varit lite av en hägring för mig. Underbart på avstånd, en torr öken när jag kommer nära. Jag växte ju upp i en söderförort och ju äldre man blev desto tätare blev resorna in till stan. Men om jag inte lämnat Stockholm för Malmö i tjugoårsåldern vet jag inte ens om jag hade överlevt.

I alla fall; jag, Sanna och Vidar (som nu var tre år) stod i startgroparna att flytta. Det var ju trots allt där släkten och minnena fanns. Och så den där drömmen (åtminstone för mig) att den här gången skulle jag vara redo för att ta mig an stan.

Men det var inte lätt att hitta bostad, och det kändes lite skönt att ha en viss distans till stadspulsen, så till slut så blev det Ösmo i Nynäshamns kommun. Ännu mer söderut än Jordbro och med många likheter. Naturskönt, men lite bortglömt och med förortskänsla.

Den här låten blev som ett soundtrack till flytten.

Kanske hade jag hela tiden tanken att vi skulle flytta närmare så småningom och att jag också “skulle få en gata här att gå”. Men Jordbrodemonerna hade inte dött, bara väntat på sitt tillfälle att kasta sig över mig igen…

“Ingen glittrar som dig, Stockholm
ingen har lockat mig som du
Du var sval när jag kom hit och du är svalare nu
Men jag har känt hur mina steg har fått en gata här att gå
I ditt regn fick jag den kraft jag skulle få
Dina sånger har jag sjungit
dina drömmar har jag drömt
Min sans har jag förnekat och min hemstad har jag glömt
Jag har låtit dig förstöra mig
jag har stampat i din takt
Men nu möter jag alla ord som jag har sagt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s