Life is what happens to you while you’re busy making other plans (John Lennon)

Jag avslutar den här månaden i countryns tecken med temat ”minne och nostalgi”. Det handlar alltså om låtar som gör oss nostalgiska eller väcker minnen. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

John Lennon – ”Beautiful Boy (Darling Boy)” (1980)

Min son Vidar föddes på Östra sjukhuset i Göteborg en kall februaridag 2006. Det var en ganska jobbig förlossning. Jag glömmer aldrig att han var livlös när han kom och jag som pappa fick följa med in i någon sorts absurt “upplivningsrum” där han till slut gav upp sitt första skrik. Eller den maktlösa känslan när de kom och hämtade upp honom till neonatal på morgonen eftersom de tyckte att han andades snabbt.

John Lennon har i denna sång skrivit de sannaste orden om livet som jag vet: “Life is what happens to you while you’re busy making other plans”. För mig var det precis så. Jag hade levt 31 år utan att ha en tanke på att skaffa barn. Inte ens efter att jag träffat Sanna så fanns det riktigt på kartan. Jag hade kanske sett fram emot att slå världsrekord i navelskåderi eller något. Jag vet inte. Men när Vidar kom så slog livet ner mitt i alla planer och kastade allt över ända.

Så här i efterhand så kan jag säga att mitt liv blev mer meningsfullt och mycket bättre från den dagen när min son föddes. Jag vet att alla inte behöver få barn för att bli “människa”, men för mig var det så. Allt blev liksom svårare och viktigare och det fanns inte längre någon tid att dyka ner i egna nojor. Men det var en jävel till omställning.

Lennons låt är skriven som en sorts vaggsång till sonen Sean och det är så vi har använt den med alla våra tre barn. Jag måste ha lyssnat på den tusentals kvällar. Så många gånger att jag nästan tappat bort hur fantastisk den är. Sorgligt nog fick ju aldrig John se sin son växa upp.

“Out on the ocean sailing away
I can hardly wait
To see you come of age
But I guess we’ll both
Just have to be patient
‘Cause it’s a long way to go
A hard row to hoe
Yes it’s a long way to go
But in the meantime
Before you cross the street
Take my hand
Life is what happens to you
While you’re busy making other plans”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s