Du kan inte se när löven faller ner hur fel jag är (Håkan Hellström)

Jag avslutar den här månaden i countryns tecken med temat ”minne och nostalgi”. Det handlar alltså om låtar som gör oss nostalgiska eller väcker minnen. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Håkan Hellström – ”En vän med en bil” (2000)

Det sista året i Malmö var rätt segt. Jag var på något sätt klar med stan. Sommarjobbet jag hade på CSN visade sig vara vägen till Göteborg, som jag hade längtat till ett tag.

Håkan gick varm innan och efter flytten. När jag gick på Avenyn var det ”Ramlar” som var soundtracket i mitt huvud. Jag såg honom också live för första gången och det är förstås i Göteborg han ska ses.

Jag bodde första tiden på ett rätt hemskt ungkarlshotell på Hisingen. Minns fortfarande stanken av alkohol och död på puben som låg där. Ganska snart flyttade jag till Kortedala och på en kvällskurs som jag gick träffade jag hon som skulle bli mamma till mina barn. Men det visste jag ju inte då.

Än fanns det tid för navelskåderi och rumlande, det ena var jag bra på, det andra mindre bra. Men den tiden var snabbt på väg att ticka ut.

“Anna hade en vän med en bil
Och vi åkte långt bort
Vi kanske tillochmed
Lämnade Sverige
(För det är ett nytt spel och jag vill inte vara med)
För du måste vara sjuk
Sjuk sjuk sjuk
För du måste vara blind
Blind blind blind
Du måste vara blind
Du kan inte inte se
När löven faller ner
Hur fel jag är”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s