My dream of life is here to stay (Billie Holiday)

Den här veckan utgår jag från min egen profilbild på Facebook, åtminstone den jag hade när det här skrevs. Låtarna ska alltså ha en koppling till vad som finns på profilbilden. Om du har egna låtar på temat (och du kan ta en profilbild från annat sammanhang än Facebook), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här! Den profilbild som jag utgår från är denna:

Billie Holiday – ”Dream Of Life” (1939)

Vi avslutar veckan med Lady Day. Min avatar har uppenbart stängt ute verkligheten och gått in i sitt musikaliska drömlandskap. Det verkar ganska skönt, det ska jag försöka göra oftare. Alltså låta mig slukas helt; bli ett med musiken, segla på tonerna.
Fin och romantisk liten låt det här. Och Billies röst tillför ju tyngden som den kanske annars skulle sakna.

“My life was empty when you went away
Even the blue skies above had turned gray
But now that you’ve come back
My dream of life is here to stay
Those little quarrels that tore us apart
Oh, gee, I can see they were wrong from the start
But now that you’ve come back
My dream of life is here to stay”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s