Klibbiga toner, jävla fasoner (Ronny Åström, Peps Blodsband)

Den här veckan utgår jag från min egen profilbild på Facebook, åtminstone den jag hade när det här skrevs. Låtarna ska alltså ha en koppling till vad som finns på profilbilden. Om du har egna låtar på temat (och du kan ta en profilbild från annat sammanhang än Facebook), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här! Den profilbild som jag utgår från är denna:

Ronny Åström, Peps Blodsband – ”Klibbiga toner” (1973)

Över min avatar svävar tonerna. Jag hoppas de inte är mögiga utan att han har lika fantastisk smak som jag själv. Annars får han sparken.

Fantastisk låt från det märkliga albumet “Den ensamma människan” av Ronny Åström. Peps Blodsband står för musiken och Peps själv producerar. Men det är Ronnys röst (med västskånsk dialekt) och hans samhällskritiska, men samtidigt humoristiska texter, som lyfter det på allvar.

Här är det skvalradion och den “blekfeta nöjesindustrin” som får sig en känga. Lika många taskiga texter till mögiga melodier (som drar in miljoner) finns också idag…

“De va dåliga tider, o va de lider

Så blir dom sämre, mycket sämre ska ni se

Men dom snackar runt o dom sjunger tunt

O dom spelar grunt, så man blir sné

Klibbiga toner, jävla fasoner

En taskig text till en mögig melodi

Så bränn era häften o håll sen käften

O hör på en låt med känsla i”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s