I didn’t wear glasses cause I thought it might rain, now I can’t see anything (R.E.M.)

Den här veckan utgår jag från min egen profilbild på Facebook, åtminstone den jag hade när det här skrevs. Låtarna ska alltså ha en koppling till vad som finns på profilbilden. Om du har egna låtar på temat (och du kan ta en profilbild från annat sammanhang än Facebook), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här! Den profilbild som jag utgår från är denna:

R.E.M. – “How The West Was Won And Were It Got Us” (1996)

Citatet ovan har två kopplingar till min käre avatar. För det första bär han, liksom jag, glasögon. Och även om låten nämner en icke-närvaro av glasögon så är det ändå glasögon. Sedan ser han, liksom personen i låten, ingenting, eftersom han blundar.

Det här är öppningslåten på “New Adventures In Hi-Fi” och den sista singeln från albumet. En av de där texterna av Stipe som är svåra att komma åt, men där varje ord ändå känns viktigt och ödesmättat. Den sätter stämningen för resten av albumet, som innehåller en hel del referenser till cowboys och vilda västern.

En stor del av albumet spelades in när R.E.M. var på turné och bandet ville gärna fånga den känslan.

”I didn’t wear glasses cause I thought it might rain
Now I can’t see anything
I made a mistake, chalked it up to design
I cracked through time, space, Godless and dry
I point my nose to the northern star,
Watch the decline from a hazy distance
The story is a sad one, told many times
The story of my life in trying times
Just add water, stir in lime
How the west was won and where it got us”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s