Love is a walk down main street (Al Green)

Den här veckan utgår jag från min egen profilbild på Facebook, åtminstone den jag hade när det här skrevs. Låtarna ska alltså ha en koppling till vad som finns på profilbilden. Om du har egna låtar på temat (och du kan ta en profilbild från annat sammanhang än Facebook), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här! Den profilbild som jag utgår från är denna:

Al Green – ”L-O-V-E (Love)” (1975)

Min avatar är ju ute och går med lurar och musik. Han ser faktiskt lite kär ut, men snarare i musiken än i någonting annat.

Al Green fick en hit med denna låt från albumet “Al Green Is Love”. Det finns en viss ambivalens i både text och uttryck, som jag fascineras av. Samtidigt som han predikar kärlekens lov så smyger sig rader in som “and it appeared to me that you wasn’t happy” och “I didn’t mean to make you mad”.

Det är som att låten pendlar mellan någon sorts universell kärlek som är ganska oproblematisk och en kärlek på ett mer personligt plan som är mer problemtyngd.

Men som alltid, vilken fantastisk röst! Al Green har funnit med mig länge nu och jag tröttnar aldrig på att simma omkring in det universum som den rösten öppnar upp 🙂

“I started to write this song about you
And then I decided that I would write it all about love
And it appeared to me
That you wasn’t happy
And that’s for sure, positively
That’s what the world is made of
So give me more L-O-V-E, love
Love is a walk down Main street (oh love)
Love is an apple that is so sweet (love)
Love is something that can’t be beat (love)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s