I’m goin’ on the town tonight in white shoes (Emmylou Harris)


Den här veckan utgår jag från min egen profilbild på Facebook, åtminstone den jag hade när det här skrevs. Låtarna ska alltså ha en koppling till vad som finns på profilbilden. Om du har egna låtar på temat (och du kan ta en profilbild från annat sammanhang än Facebook), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här! Den profilbild som jag utgår från är denna:

Emmylou Harris – ”White Shoes” (1983)

Min profilbild är ju en avatar. En mer polerad och bekymmerslös variant av mig som går med slutna ögon i sin drömvärld av musik. Ja, det går att göra något av!

Men för enkelhetens skull så börjar vi nerifrån. Jag brukar aldrig bära vita skor, men det gör min avatar.

Det här skulle nog bli en bagatell till sång om det inte vore för Harris röst, som lyfter den till andra höjder. Vitt som en symbol för att göra arket rent och börja om. I det här fallet att släppa en gammal kärlek och ge sig ut på stan, i sina nya vita skor, för att kanske finna en ny.

”You know he left me with the lonesome blues
Been hangin’ ‘round too long with nothin’ to do
Yeah, he really made me pay those dues
But I’m goin’ out on the town tonight in white shoes
Yeah, I wanted ‘em, I needed ‘em
And I went out and got ‘em
White shoes”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s