Look outside at the raincoats coming, say oh (Vampire Weekend)

Veckans tema är låtar som gör mig glad när jag hör dem i en bar, låtar som jag dansar till hemma i strumplästen, låtar som gör att jag höjer volymen på radion eller låtar som får mig att spela luftgitarr fast jag vet att jag ser ut som en idiot. Om du har egna låtar på temat (vilket du säkert har), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Vampire Weekend – ”A-punk” (2008)

Ezra Koenig har berättat för the Daily Mail (2008):

”We had a riff that sounded like a Punk song, but we played it on the high notes to make it sound more interesting.”

“A-Punk” är gruppens största hit hittills. Inte så konstigt, den är sjukt medryckande. De använder udda instrument, som en chamberlin (ett elektroniskt klaviaturinstrument). Texten är närmast omöjlig att förstå sig på.

“A thousand years in one piece of silver
She took it from his lily white hand
Showed no fear she’d seen the thing
In the young men’s wing at Sloan Kettering
Look outside at the raincoats coming, say oh
Look outside at the raincoats coming, say oh
Hey, hey, hey, hey
Hey, hey, hey”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s