Popsång i min mun, som gör mig verklig en sekund (Hardy Nilsson)

Veckans tema är låtar som gör mig glad när jag hör dem i en bar, låtar som jag dansar till hemma i strumplästen, låtar som gör att jag höjer volymen på radion eller låtar som får mig att spela luftgitarr fast jag vet att jag ser ut som en idiot. Om du har egna låtar på temat (vilket du säkert har), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Hardy Nilsson – “Popsång” (1993)

Vem minns Hardy Nilsson idag?

En gång var de lika viktiga som Morrissey och The Smiths för mig. Jag minns ett ganska långt samtal med sångaren Janne Pettersson på kåren i Lund, när jag var inne på att skriva en uppsats om “döden i liven”-temat i svensk pop.

När jag bodde i Malmö och allt var åt helvete, och det enda som faktiskt på allvar gjorde livet värt att leva var en popsång i min mun.

Jag hör den alltför sällan, men lever upp på nytt varje gång och längtar INTE tillbaka.
Fruktansvärt underskattat band från Skellefteå!

“Klättra på berget och rulla en sten
Gå upp och gå ner är mitt eviga spel
Det ska nog gå bra
Var det nån som sa
Vägen jag följer den visar på sätt
Att skilja det det onda från det som är rätt
Det är bara att välja’
Jag vet vad jag tar
Popsång i min mun
Jag har en popsång i min mun
I den kan jag vila en stund när mörkret väger tungt
Popsång i min mun
Som gör mig verklig en sekund
Som får min dag att gå runt
Popsång i min mun”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s