Oh mama, can this really be the end, to be stuck inside of mobile with the Memphis blues again? (Bob Dylan)

Veckans tema är låtar som gör mig glad när jag hör dem i en bar, låtar som jag dansar till hemma i strumplästen, låtar som gör att jag höjer volymen på radion eller låtar som får mig att spela luftgitarr fast jag vet att jag ser ut som en idiot. Om du har egna låtar på temat (vilket du säkert har), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Bob Dylan – ”Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again” (1966)

Den här låten ger mig alltid energi. Kanske är det till och med min favorit med artisten. Jag har alltid tyckt att han sjunger den så coolt. Men vad fan handlar den om?

För det första är det knappast en bluessång, snarare countryrock. Sedan är den nog medvetet surrealistiskt och svårtillgänglig. Den innehåller ett stort persongalleri och berättaren råkar ut för en rad märkliga händelser.

Låten har gillats av många, men inte av alla. John Lennon gjorde till och med en parodi på den med titeln “Stuck Inside of Lexicon with the Roget’s Thesaurus Blues Again”.

“Oh, the ragman draws circles
Up and down the block
I’d ask him what the matter was
But I know that he don’t talk
And the ladies treat me kindly
And they furnish me with tape
But deep inside my heart
I know I can’t escape
Oh, Mama, can this really be the end
To be stuck inside of Mobile with the Memphis blues again?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s