Sun is shining and the weather is sweet (Bob Marley & The Wailers)

En rider är den mytomspunna listan på godsaker, tjänster eller andra extras som turnerande artister lämnar till arrangörer, som givetvis gör allt för att uppfylla kraven utan att darra på manschetten. Ett alternativ är att forska fram skabrösa, orimliga eller bara galna riders som artister kommit med genom tiderna. Och förstås posta en låt med den artisten. Ett annat är att du tänker dig att du själv är artist, vad skulle stå på din lista? Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Bob Marley – ”Sun Is Shining” (1978)

Jag är i Tokyo och ska snart gå på scen. Glastaket släpper igenom solljuset och får det att blänka och gnistra i publikens förväntansfulla ansikten.

Den här turnén tar jag inget betalt för egen del. Men kraven på min rider kräver sina resurser, även om jag väljer att se det som investeringar.

Jag spelar bara i städer där de bygger upp konsertlokalen från grunden och gör den helt självförsörjande på el via solceller på tak och fönster. Den är byggd för att (efter konserten) användas som ungdomsgård; med scen, replokaler, stora ytor, många rum. Dessutom ska elcentralen länkas till alla andra byggnader i stan som drivs av solenergi. I många städer finns det redan, men i de städer som det inte finns kan det bli början på ett självförsörjande nät av solceller över hela staden.

Så jag lämnar spår efter mig i hela världen, som jag hoppas lever vidare på egen hand sedan. Och hjälper till att slå de sista spikarna i kistan för den fossila energins tidsålder.

All energi kommer från solen så det är klart att det är direkt därifrån vi ska tanka.

Innan jag går på scenen spelas förstås “Sun Is Shining” av Bob Marley & The Wailers.

“So to the rescue, to the rescue, to the rescue
Awake from your sleep and slumber
Today could be your lucky number
Sun is shining and the weather is sweet
Sun is shining…
Sun is shining…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s