There’s just too many of them (Siouxsie and the Banshees)

En rider är den mytomspunna listan på godsaker, tjänster eller andra extras som turnerande artister lämnar till arrangörer, som givetvis gör allt för att uppfylla kraven utan att darra på manschetten. Ett alternativ är att forska fram skabrösa, orimliga eller bara galna riders som artister kommit med genom tiderna. Och förstås posta en låt med den artisten. Ett annat är att du tänker dig att du själv är artist, vad skulle stå på din lista? Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Siouxsie & The Banshees – ”Skin” (1980)

Vem hade trott att jag skulle står här och vänta på att gå upp på scen på den här jättearenan? Om de bara visste vad som gömde sig bakom masken (en 60-årig gubbe). Senaste två åren har varit hysteriska. Jag säljer ut arenor på löpande band. Har dessutom odlat ett rykte (eller snarare en förväntan) om oberäknelighet och nycker, vilket innebär att jag kan göra precis vad jag vill.

Skrattar högt när jag ser platsen närmast scenen på skärmen .Den är full av kycklingar på stora bord, och de passas upp av människor. Det var ett absolut krav på min rider. De serveras frön på guldfat, deras fjädrar blir putsade och de bäddas ner i sköna små bon. Sedan har alla fått små öronskydd (som är helt ljudisolerande) förstås.

Jag köpte loss hela den jävla illegala kycklingfabriken och med lite pengar emellan så fick jag ägarna åtalade och dömda för kycklingmord. Nu sitter de i en bur bredvid mig på scen, med den kraftigaste av högtalarna inne hos sig i buren. Helt utan öronskydd. Just nu manglas de av den fina old timern “Skin” av Siouxsie & The Banshees. Deras öron kommer aldrig bli sig lika igen.

På storbilden ser publiken Siouxies klassiska citat (också en del av min rider):

”We’re against their pathetic arguments about the culls, saying there are too many animals. The one thing there is too much of is people”.

Nu går jag ut! Det här blir kul som fan!

”Mink, seal and ermine
Smother fat women
I have a noble cause for skin
There’s just too many of them
The only necessary cull
Curse the brain inside it’s skull
Just a bitch in the manger to the balances of nature”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s