Save us from ourselves (Weeping Willows)

En rider är den mytomspunna listan på godsaker, tjänster eller andra extras som turnerande artister lämnar till arrangörer, som givetvis gör allt för att uppfylla kraven utan att darra på manschetten. Ett alternativ är att forska fram skabrösa, orimliga eller bara galna riders som artister kommit med genom tiderna. Och förstås posta en låt med den artisten. Ett annat är att du tänker dig att du själv är artist, vad skulle stå på din lista? Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Weeping Willows – ”Save Us From Ourselves” (2019)

Magnus Carlson har på senare åren trätt fram som en talesperson för klimatfrågan.

Hela albumet “After Us” av Weeping Willows kretsar kring klimatkrisen, han har ägnat en stor del av sitt sommarprat åt ämnet, med mera. Som ett brev på posten har han förstås hånats för detta, men också hyllats.

Vad har nu detta med riders att göra? Jo, Magnus är en av de mest tongivande artisterna som med sitt ansikte frontar hemsidan för organisationen “Artister för Miljön”.

På denna hemsida kan man hitta dokumentet “idéer för din rider”. Här samlas hållbarhetstips som lätt kan klippas in i artisterna befintliga rider. Till exempel att arrangörer ska se till att maten till stor del är vegetarisk, att det inte finns buteljerat vatten, återvinning ska ske och tomgångskörning är förbjudet.

Jag är övertygad om att Magnus och Weeping Willows flitigt använder sig av detta dokument på sina konserter.

Den här låten är både vacker och hemsk.

“I walk upon dead soil
where no seed can grow
All this beauty destroyed
Nothing left for tomorrow
Fools wearing crowns
There´s no captain on board
This ship is going down
Is it time to change the course?
What waiting around the bend
Is it a new beginning or the end?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s