They cannot see me naked (R.E.M.)


Ett litet tema om fadäser, klantigheter, göra bort sig. Helt enkelt FUCKA UPP! Berätta om en artist, producent eller annan musikprofil som gjort/sagt/ställt till med något riktigt dumt. T ex ramlat av scenen, nobbat skivkontrakt för självaste Jesus eller slängt ut sig själv från hotellrummet istället för TV:n och posta en relaterad låt. Lägg gärna till dina egna bidrag på temat på den gemensamma spellistan här

R.E.M. – “Nightswimming” (1992)

Jag fortsätter att hänga ut mina hjältar, och spara mig själv 😉

I september 2011 börjar det spridas en video från Tumblr där Michael Stipe klär av sig naken inför kameran och visar upp sig i hela sin håriga härlighet. Det visar sig att det inte är fejk, utan Stipe har verkligen själv lagt ut detta. En kort tid efter detta annonseras att R.E M. inte längre är ett band.

Vad det här den verkliga anledningen till att R.E.M. splittrades? Nej, knappast. Det var ju visserligen inte den bästa idé Stipe hade fått men bandet hade klarat många prövningar genom åren. Däremot tror jag att det kan ha skyndat på beslutet.

Här är en av gruppens vackraste låtar från överjordiska Automatic For The People. Den handlar om att övervinna sin blyghet och bada naken i natten. Kanske den gode Stipe borde ha stannat med sin nakenhet i vattnet.

“Nightswimming deserves a quiet night
I’m not sure all these people understand
It’s not like years ago
The fear of getting caught
Of recklessness and water
They cannot see me naked
These things, they go away
Replaced by everyday”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s