My world is empty without you, baby (The Supremes)


Vi poppar mer popcorn och stannar faktiskt i sofforna en vecka till… Men med skillnaden att vi inte längre begränsar oss i tid, nu är det även fritt fram för 1900-tal. Jag fortsätter med musikdokumentärer, men lite äldre sådana. Lägg gärna till dina egna favoriter på den gemensamma spellistan här

Diana Ross & The Supremes – “My World Is Empty Without You” (1966)

Spännande att se detta liveframträdande från Berns i Stockholm 1968 efter att jag förra veckan sett dokumentären om Motown. The Supremes var ju bandet som aldrig riktigt fick en hit på Motown, trots många försök. Men när de väl slog igenom, så krossade de allt motstånd. De uppträdde på “The Ed Sullivan Show” och var de första svarta artister som på allvar slog igenom hos den breda publiken, också den vita.

Diana Ross, Mary Wilson och Cindy Birdsong uppträder med glittriga paljettklänningar. Det är en hel del humor i mellansnacket; ibland lyckat, ibland lite väl inövat. De har en hel orkester bakom sig, med kapellmästare och allt, så det blir tryck! Vi får bland annat höra ett Beatles-medley och ett Sam Cooke-potpurri. De är riktiga scenpersonligheter alla tre och grymt synkade. Diana verkar rörd på riktigt där på slutet, när publiken bara vill ha mer, eller också är hon bara fullblodsproffs och ger publiken precis vad den vill ha.

Än idag är det ingen som knäckt deras rekord som USA:s mest framgångsrika kvinnliga sånggrupp genom tiderna. Med makalösa låtskrivarteamet Holland – Holland – Dozier bakom sig hade de hela tolv låtar som letade sig upp till topplistans förstaplats mellan 1964 och 1969, och bara de kunde konkurrera med Beatles ifråga om skivförsäljning.

Den här låten ingår i ett medley som de genomför på Berns som avslutas med “Baby Love”.

https://www.svtplay.se/video/19445428/diana-ross-and-the-supremes-underhaller-fran-berns?fbclid=IwAR3nNH3DFYkI9T3JSz2VQd2y9hzznUwRlb831zzk8wy_TSqnEuSFq2Iztvg

“My world is empty without you, baby
My world is empty without you, baby
From this old world
I try to hide my face
From this loneliness
There’s no hiding place
Inside this cold and empty house I dwell
In darkness with memories
I know so well”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s