I was looking for you, are you gone gone? (Patti Smith Group)


Vi poppar mer popcorn och stannar faktiskt i sofforna en vecka till… Men med skillnaden att vi inte längre begränsar oss i tid, nu är det även fritt fram för 1900-tal. Jag fortsätter med musikdokumentärer, men lite äldre sådana. Lägg gärna till dina egna favoriter på den gemensamma spellistan här

Patti Smith Group – ”Redondo Beach” (1975)

Live från Stockholms konserthus 1976. Mycket spännande försnack mellan Patti och Lennart Wretlind. Wow, den kvinnan hade tänkt till om tillvaron och konsten redan då. Hon framför bland annat covers på Velvet Undergrounds “Pale Blue Eyes” och Rolling Stones “Time Is On My Side”. Och förstås egna låtar. Som ”Redondo Beach”.

Jag älskar hennes totala frihet på scen, hon äger den bokstavligen och utnyttjar varje millimeter till det yttersta.

Enligt Songfacts brukade Smith under livekonserter introducera sången som: ”Redondo Beach is a beach where women love other women.” Vilket gör att många tolkat sången som en sorts sorgesång över lesbiska kvinnor som begått självmord och spolas upp på stranden. ”Redondo Beach” är nämligen en strand i Los Angeles som är känd för att den är populär bland lesbiska och ”gays”.

Låten har tydliga reggae-influenser.

https://www.svtplay.se/video/19445464/patti-smith-group?fbclid=IwAR2R39Yce_zwtEPE5otLEWdOeA6wj5eSPqWDnnj110JKz8NBSCUz_lZwg4c

”Everyone was singing, girl is washed up
On Redondo Beach and everyone is so sad
I was looking for you, are you gone gone?
Pretty little girl, everyone cried
She was the victim of sweet suicide
I went looking for you, are you gone gone?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s