Mitt hjärta var en bilolycka i en snöstorm men jag stod upp när det blev morgon (Eldkvarn)


Vi poppar mer popcorn och stannar faktiskt i sofforna en vecka till… Men med skillnaden att vi inte längre begränsar oss i tid, nu är det även fritt fram för 1900-tal. Jag fortsätter med musikdokumentärer, men lite äldre sådana. Lägg gärna till dina egna favoriter på den gemensamma spellistan här

Eldkvarn – “Jag vill inte förlora igen (Live)” (2000)

Från Nacka kyrka i Stockholm 2003. Eldkvarn ser inte helt bekväma under predikningarna. Men lokalen funkar fint för deras musik och Pluras texter. Tycker att det alltid funnits något sakralt över bandet, som levt sida vid sida med alkoholromantiken.

Alltid underhållande att se Carlas mimik när han spelar gitarr. Det är nästan som han är besatt av någon rockig Jesus Krister.

Det bluesiga hos banden blir tydligt här och vilken enormt stark röst Plura faktiskt har.
Här är en av mina absoluta Eldkvarn-favoriter, dessutom från den fullkomligt briljanta “Himmelska dagar” från 1987! Roligt att just denna låt och ovanstående textrad blir som en röd tråd genom mässan.

https://www.svtplay.se/karlekens-torst-en-massa-med-eldkvarn?fbclid=IwAR3ORwPFx4X_LxrnDKqOy5IdrJJml9jYmm0MYC1kfYLpnYp0P2nRI6w5H-4

“Jag behövde en flaska vin
För att komma ner i London
Det blev aldrig mycket sömn
Jag sov kanske nå’n gång
Mitt hjärta var en bilolycka i en snöstorm
Men jag stod upp när det blev morgon
Den här gången är jag säker
Den här gången har jag lärt mig
Jag vill inte förlora igen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s