En sång i månens sken som hon ska få (Rikard Wolff)

Denna vecka frågar vi oss vad som hände sen. Det kan antingen vara vad som var FÖRE eller vad som blev EFTER. Det kan till exempel vara en totalt okänd gitarrist som sen kommer med i ett band som slår igenom. Det kan vara superheta megakändisen som sen plötsligt försvinner från rampljuset och gör något annat. Lägg gärna till egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Rikard Wolff – ”Kvinnan jag drömmer om” (2000)

Egentligen är ju gränsen mellan att vara skådespelare och musikartist ganska tunn. Alla som ska stå på en scen och tillfredsställa en publik behöver nog spela en roll. Rickard Wolff rörde sig ganska obehindrat mellan de två världarna.

Han ägnade sig dessutom tidigt åt musikaliska studier, vid sidan av skådespelandet. Men det tog ett tag innan han började satsa på sin musik på allvar. Så det finns ett tydligt före och efter här.

Wolff har framför allt utmärkt sig för sina verk inom fransk chanson.

Min allra största kärlek (2000) är ett musikalbum där Rikard Wolff tolkar ett antal låtar från den franska musikern och sångerskan Barbara (Monique Serf ). Det här är en svensk cover på den franska sången La dame brune med Georges Moustaki och Barbara. Och Wolffs duettpartner är också välvald, självaste Eva Dahlgren!

”För en kvinna jag drömmer om,
Hittar jag på.
En sång i månens sken,
Som hon ska få.
Och när hon nu får höra den
Ska hon förstå,
Att den är en kärlekssång
Gjord för oss två.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s