It’s all about ignorance and greed and miracles for the blind (Bad Religion)

Minst 97 procent av forskarna är eniga om att en klimatkris är under uppsegling och att den beror på människan. Dessutom är vi i början av en sjätte massutrotning av arter. Egentligen borde varannan låt handla om klimatet numera. Så är det förstås inte men det finns en hel del, särskilt om man breddar temat. Den här veckan koncentrerar vi oss på låtar som handlar om klimathotet i vår tid, människans förhållande till naturen genom historien, positiva naturupplevelser och naturkatastrofer. Lägg gärna till egna låtar i den gemensamma spellistan här

Bad Religion – ”Kyoto now” (2002)

Kyotoprotokollet var en internationell överenskommelse som slöts 1997 och trädde i kraft 2005. Målet var att de årliga globala utsläppen växthusgaser skulle minska kraftigt. Det förlängdes till 2020 men har nu löpt ut och en ny överenskommelse måste till. Det ser inte så ljust ut, men åtminstone bra mycket ljusare nu än när Donald Dick var president.

”Kyoto now!” var en studentledd rörelse i USA där man arbetade för att USA (som inte hade godkänt protokollet) också skulle minska sina utsläpp. Punkbandet Bad Religion skrev den här låten och den kom att bli rörelsens anthem. Jag tycker fortfarande att den håller i allra högsta grad! Tyvärr…

”It’s a matter of prescience
No, not the science fiction kind
It’s all about ignorance
and greed and miracles for the blind
The media parading
Disjointed politics
Founded on petrochemical plunder
And we’re its hostages”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s