Saknar dig, kom hem – Jag väntar (Sofia Karlsson)

Den här veckan sätter jag ihop en dikt av titlarna på de låtar jag väljer. Närmare bestämt en haiku (en sorts japansk kortdikt) som när man översätter det till svenska språkregler, ska bestå av tre rader med fem, sju och fem stavelser. Egentligen ska den också innehålla någon slags årstidsangivelse och gärna ha någon knorr på slutet. Jag tänker göra det ännu svårare för mig och samtidigt skriva ihop en liten kortnovell. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

SAKNAR DIG – KOM HEM
JAG VÄNTAR

Sofia Karlsson, Dan Andersson –  ”Jag väntar… ” (2005)

Sprutan ligger tömd bredvid mig. Heroinet rusar i kroppen. Älskar den känslan. Seglar som på moln. All ångest är borta. Vattnet som flyter fram smälter ihop med höstlöven och blir eldrött. Som lava som väller fram.

Plötsligt hör jag dig, ditt gäckande skratt. Du kommer fram mellan träden på andra sidan älven, dina blå ögon blänker i skymningen. Du är naken. Den första snön yr runt dig. Det måste vara så kallt. Jag vill till dig, trycka dig tätt intill, älska med dig som vi gjorde förr.

Jag vadar ut i det isande vattnet. Men blinkar till och du är borta. Står stilla, väntar, försöker ha tålamod. Det bubblar i vattnet där framme. Din hand dyker upp ur det röda. Jag känner igen ringen på ditt finger. Jag vadar längre ut i vattnet och griper tag i den. Du drar mig neråt, nu är jag under ytan.

Det är skönt.

Men ändå grips jag av ett ohejdbart begär efter luft. Jag släpper din hand och tar mig uppåt, uppåt, uppåt…

”Jag väntar vid min stockeld medan timmarna skrida,
medan stjärnorna vandra och nätterna gå.
Jag väntar på en kvinna från färdvägar vida –
den käraste, den käraste med ögon blå.

Jag tänkt mig en vandrande snöhöljd blomma
och drömde om ett skälvande, gäckande skratt,
jag trodde jag såg den mest älskade komma
genom skogen, över hedarna en snötung natt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s