Saknar dig, kom hem (Anna Järvinen)

Den här veckan sätter jag ihop en dikt av titlarna på de låtar jag väljer. Närmare bestämt en haiku (en sorts japansk kortdikt) som när man översätter det till svenska språkregler, ska bestå av tre rader med fem, sju och fem stavelser. Egentligen ska den också innehålla någon slags årstidsangivelse och gärna ha någon knorr på slutet. Jag tänker göra det ännu svårare för mig och samtidigt skriva ihop en liten kortnovell. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

SAKNAR DIG, KOM HEM

Anna Järvinen – ”Kom hem” (2007)

Jag kan se dig vid älven. Som genom en dimma. Du sitter vid en av våra platser. Under eken, mitt bland alla fallna löv. Tårarna nerför din kind. Älskling, kom hem. Till mig. Det finns inget här för dig längre. Bara stängda hjärtan, likgiltighet och hat. Kom hem, till oss. Sätt kanylen i armen och segla hit. På en dröm. Över vattnet.

”Kom hem
nu jag saknar dig
när alla sändningar
tystats ner igen
Kom hem

Vem ska
annars se på mig
Som om hela världen
var vatten
bredvid mig
Kom hem”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s