Saw a butterfly and I named it after you (Bobby Charles)

Den här veckan delar jag låtar som jag vill ska spelas på min egen begravning. Den låten som alla ska gråta eller glädjas till. Den låten som sammanfattar mig totalt, eller den där låten som jag vill att alla lyssnar lite extra på en sista gång. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Bobby Charles – ”I must be in a good place now” (1972)

När jag var yngre var jag väldigt rädd för döden. Som jag minns det så tänkte jag mycket på det. Paradoxalt nog är det inte så längre, trots att döden krupit mycket närmare på senare år. Särskilt är det den där jävla cancern som plockar folk i min närhet. Jag har, åtminstone just nu, en ganska ljus syn på det hela. Tror på ett utslocknande, men också ett uppgående i något större. Om inte annat består våra kroppar av materia och energi som tar sig nya former på jorden. Och själen kan mycket väl fara vidare på nya äventyr också.

Jag tycker om lugnet och friden i den här sången. Skulle inte ha något emot att hamna på en sådan plats i livet efter detta. Så kör den på ceremonin!

”Oh what a good day to go fishing
And catch the sunset in the hills
Dream of my yesterdays and tomorrow
And hope that you’ll be with me still

Saw a butterfly and I named it after you
Your name has such a pleasant sound
Love is all around and all I see is you

I must be in a good place now”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s