Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa! (Sven Bertil Taube)

Den här veckan delar jag låtar som jag vill ska spelas på min egen begravning. Den låten som alla ska gråta eller glädjas till. Den låten som sammanfattar mig totalt, eller den där låten som jag vill att alla lyssnar lite extra på en sista gång. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Sven Bertil Taube – ”Änglamark” (1972)

I dessa Greta Thunberg-tider skulle jag gärna vilja att det här budskapet förs ut till gästerna. På en av plakaten vid demonstrationerna (någonstans i världen) stod det: ”You’ll die of old age. I’ll die of climate change”.

Vi vuxna håller på att förstöra våra barns framtid med vår ovilja och tröghet till förändring. Jag hoppas vara med ett tag till och kanske kan göra någon liten skillnad. Men mitt mål är att när den här låten spelas på min begravning ska den inge något mer än en känsla av ett förlorat paradis!

”Låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm,
leka tittut mellan blommande grenar.
Låt fåglar leva och sjunga för oss sin psalm,
låt fiskar simma kring bryggor och stenar.
Sluta att utrota skogarnas alla djur!
Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa!
Låt sista älven som brusar i vår natur
brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s