The world won’t end in darkness, it’ll end in family fun With Coca Cola clouds behind a Big Mac sun (The Beautiful South)

Den här veckan riktar jag in mig på varumärken. Jag kommer bara dela låtar jag gillar men det kommer att vara låtar som är kritiska mot framför allt storföretagen. En sorts ”anti-branding”-vecka helt enkelt. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

The Beautiful South – ”One God” (1996)

Kan redan från början vara tydlig med att jag alltså kommer att ägna den här veckan åt att hitta så kritiska låtar som möjligt om storföretagens varumärken. Jag spyr på deras manipulerande reklam, varumärkesbyggande, enorma vinster och minimala samhällsansvar. Förstår att många människor tjänar sitt levebröd hos de här företagen och kanske inte har något val. All respekt till dem, men ingen respekt till ledningarna och marknadsföringsavdelningarna…

Coca Cola är bra exempel på ett företag med stora ekonomiska muskler som säljer en skitprodukt. Ingen mår bra av att dricka den där sörjan. Bara en massa socker och kemikalier. Därför måste de plöja ner miljarder på att bygga ett varumärke, sockerblasket ska associeras med soluppgångar, jultomtar, gemenskap och fan vet vad. I botten har vi fortfarande en skitprodukt som vi skulle må mycket bättre utan.

Samtidigt som vi människor håller på att köra vår värld i botten så verkar det fortfarande finnas enorma resurser hos storföretagen för att manipulera oss att köpa deras meningslösa produkter.

Om det här får fortsätta så blir det precis som i den här Beautiful South-sången. Världen går under bakom Coca Cola-dimmor och Big Mac-solar, som skymmer och bländar oss från allt som egentligen är viktigt.

”A plastic world and we’re all plastic too
Just a couple of different faces in a dead man’s queue
The world is turning Disney and there’s nothing you can do
You’re trying to walk like giants
But you’re wearing Pluto’s shoes
And the answers fall easier from the barrel of a gun
Than it does from the lips of the beautiful and the dumb
The world won’t end in darkness, it’ll end in family fun
With Coca Cola clouds behind a Big Mac sun”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s