Nu kan vi säga att vi har varit på jorden (Laleh)

Den här veckan delar jag låtar som jag vill ska spelas på min egen begravning. Den låten som alla ska gråta eller glädjas till. Den låten som sammanfattar mig totalt, eller den där låten som jag vill att alla lyssnar lite extra på en sista gång. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Laleh – ”En stund på jorden” (2013)

Laleh skrev låten när hennes mamma blev svårt sjuk och det känns i varje stavelse. Men framför allt andas låten livsglädje och tacksamhet. Kanske är det bara i dödens närhet som vi kan uppskatta livet på allvar.

När min pappa gick bort så satt jag bredvid och höll hans hand. I det ögonblicket var både livet och döden väldigt närvarande. När man går ut från en sådan upplevelse tror jag aldrig man blir samma person igen. Ofta tror jag att man blir bättre på att leva…

På min begravning vill jag gärna att folk ska säga: ja, han var verkligen här på jorden!

”Jag fick hålla dig i handen
när du fick lämna dina drömmar
och försonas sen med tiden
jag fick se dig tacka livet
trots allt
Nu kan vi säga
att vi har varit på jorden
säga, jag var där…

Ja, jag var där
hur underbart var det
hur underbart var inte det
jag var nära, jag var nära
jag var nära, jag var där”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s