You can make it all true and you can make it undo (Yusuf/Cat Stevens)

Den här veckan delar jag låtar som jag vill ska spelas på min egen begravning. Den låten som alla ska gråta eller glädjas till. Den låten som sammanfattar mig totalt, eller den där låten som jag vill att alla lyssnar lite extra på en sista gång. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Yusuf/Cat Stevens – ”If you want to sing out, sing out” (1971)

Stevens skrev sången till filmen ”Harold and Maude” 1971 men den släpptes inte officiellt på skiva förrän 1984.

Den uppmuntrar oss att följa vår egen väg i livet och vara medvetna om att möjligheterna är oändliga.

Jag tycker vi människor så ofta krymper våra liv och våra alternativ (vilket även gäller mig själv). Den här uppmaningen skulle jag gärna vilja pumpas ut på min begravning till överlevande nära och kära! Den är också en uppmaning till tolerans och accepterande av olika livsvägar.

När döden kommer rinner alla oändliga möjligheter in i samma ränna. Vad som kommer sen vet vi ju inte.

”And if you want to live high, live high
And if you want to live low, live low
‘Cause there’s a million ways to go
You know that there are

You can do what you want
The opportunity’s on
And if you find a new way
You can do it today
You can make it all true
And you can make it undo
You see, ah ah ah
It’s easy, ah ah ah
You only need to know”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s