Should I stay or should I go (The Clash)

Den här veckan ska jag posta låtar som vi sett och/eller hört som signaturmelodier för tv- eller radioprogram. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

The Clash – ”Should I stay or should I go” (1982)

Denna Clash-sång spelar en mycket viktig roll i serien Stranger Things. Serien flörtar med (eller snarare tungkysser) 80-talet, inte minst när det gäller musiken. De gör det bra och det gör att jag kan svälja en del andra överdrifter. Har sett den med min son på 13 år och han är helt uppslukad!

1982 släpper Clash sitt femte studioalbum ”Combat Rock” där låten är med.

I seriens universum tar Jonathan Byers med låten på ett blandband som han sedan ger till sin yngre bror Will. Han ska försöka lära brorsan att lyssna på riktig musik och nämner bland andra Smiths och Clash

Senare har Will fångats i en parallell dimension men lyckas kommunicera genom att manipulera kassettbandspelare att spela just denna sång. Will nynnar också svagt på den innan han blir fångad av det högst otrevliga monstret Demagorgon.

I andra säsongen av serien (som utspelar sig 1984) har stackars Will blivit besatt av en annan hemsk varelse från Upside Down. Jonathan och hans mamma spelar sången igen och lyckas få kontakt med Will. De får också information via morsekod om hur varelsen ska besegras.

”Darling, you got to let me know
Should I stay or should I go?
If you say that you are mine
I’ll be here ‘til the end of time
So you got to let me know
Should I stay or should I go?”

https://open.spotify.com/track/39shmbIHICJ2Wxnk1fPSdz?si=ksnDJmIVQCe2YWcQ5eZDFw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s