Now he walks in quiet solitude the forest and the streams (John Denver)

Uppgiften den här veckan är att posta låtar med sju olika sommarminnen. Varje minne illustreras även av ett foto.  Jag blandar minnen från sommaren 2019 och sommaren 2020 eftersom Corona har gjort att den här sommaren blivit lite märklig. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

John Denver – ”Rocky Mountain High” (1972)

I slutet av sommaren för nästan exakt ett år sedan så vandrade jag och min bror i svenska fjällen, från Saltuolokta till Kvikkjokk. Vi har gjort det till en tradition att vandra Kungsleden. Det brukar gå några år emellan, men det blir av. Ett fint sätt att uppleva den fantastiska fjällnaturen och att umgås på ett otvunget sätt. Bara gå, gå, gå och övernatta i fjällstugorna med människor från hela världen.

John Denver har gjort många låtar om att uppleva naturen. Det här är en av de mest kända. Den har till och med blivit en officiell ”state song” för Colorado. Tre år innan han skrev sången hade han själv flyttat till Aspen, Colorado. När man ser foton därifrån ser man uppenbara likheter med den svenska fjällvärlden.

”Now he walks in quiet solitude the forest and the streams
Seeking grace in every step he takes
His sight has turned inside himself to try and understand
The serenity of a clear blue mountain lake

And the Colorado rocky mountain high
I’ve seen it raining fire in the sky
You can talk to God and listen to the casual reply
Rocky mountain high”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s