I got ants in my pants and I want to dance

Uppgiften den här veckan är att posta låtar med sju olika sommarminnen. Varje minne illustreras även av ett foto.  Jag väljer sommaren 2019 eftersom Corona har gjort att den här sommaren blivit märklig. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

James Brown – ”I got ants in my pants (and I want to dance)” (1972)

Det har varit mycket med myror i sommar. Både inomhus, i trädgården och på de ställen vi varit på. Tack vare min yngste dotters nyväckta intresse har jag (åter) fått upp ögonen för de fantastiska små rackarna.

Det finns en elbåtmotor på vårt landställe som står under en plastbytta ute. När vi avtäckte den en förmiddag möttes vi av denna ägginvasion. Fascinerande att se hur snabbt och metodiskt myrorna jobbade för att skydda och flytta sina ägg. Inget depp där inte. Bara: ”där kommer en sån där människomarodör igen, bara att hitta ett nytt hem för di små”.

Jag och Leja har denna sommar också tittat på myror under stenar, myror i jordhålor, flygmyror som klättrat upp på grästrån för sin första flygtur. Svartmyror, rödmyror, skogsmyror. Vi har sett ett flertal stackar. Och jag fascineras varje gång av denna enorma laginsats. Tror vi människor har mycket att lära av myrorna.

Och ja, åtminstone en gång har jag haft myror i byxorna i sommar. Men inte ens det fick mig att börja dansa. Annat är det med ”The Godfather of Soul”. Lite myror i brallan på honom så var det ös hela natten 🙂

”Hey, hey, hey
I got ants in my pants
And I need to dance
Some big fine looker
Gonna make me prance”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s