Jag behöver inte visa var jag står för människor som aldrig kan ha fel (bob hund)

Den här veckan lägger jag ut låtar som jag har en personlig koppling till och som kan kopplas till specifika minnen. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här!

bob hund – ”5 meter upp i luften” (1993)

Det känns ofta som att jag är född antingen lite för sent eller lite för tidigt för att verkligen på allvar ha varit med när ”det hände”. Typ Bob Marley, Ebba Grön, den svenska hip-hopvågen.

Men bob Hund har jag verkligen följt från början! I början av sin karriär spelade de väldigt mycket på små ställen i Stockholm. Thomas Öberg med sin vägkon och kontrollerade galenskap. De spelade till och med i Haninge där jag bodde då. Faktum är att bob hund är en stor del av förklaringen till att jag i tjugoårsåldern flyttade från Stockholm till Malmö. Jag älskade Thomas Öbergs skånska, även om det ju är Helsingborg de kommer ifrån från början. Jag tänkte kanske att Skåne och Malmö var så, lite friare och roligare än det Stockholm jag aldrig kände mig riktigt hemma i. Mer om det i senare inlägg.

Jag minns de sista åren i Stockholm som tröga och tunga. bob hund tillförde en energi som jag så väl behövde, kanske var det den energin som fick mig att bryta loss till slut. Gud vet hur det hade slutat om jag stannat kvar i Stockholm.

Den här låten har jag hoppat till många gånger.

Jag såg bob hund med min fru Sanna på Barnens ö för några somrar sedan. Med ganska stora farhågor om att bli besviken. Men de hade verkligen energin kvar, särskilt Thomas Öberg!

”Jag behöver inte visa var jag står
Inför männskor som aldrig kan ha fel
Hör du jag vägrar att svälja det du sa
Gratulerar du har ju jobbet kvar

Jag slår mig själv om jag nu vill
Det värker mer att tänka till
Doktorn sa att jag var sjuk
Fastän benen bar mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s