Are you ready for the Caravan of Love? (The Housemartins)

Den här veckan lägger jag ut låtar som jag har en personlig koppling till och som kan kopplas till specifika minnen. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här!

The Housemartins – ”Caravan of Love” (1986)

Det är lustigt med minnen, vad som stannar kvar och inte. Av alla låtar jag hörde på radion när jag växte upp är det här en av de få jag verkligen minns.

Tror det var i åttan, vintern 1988. Jag satt på en skolbuss på väg till en backe där jag skulle pröva utförsåkning för första gången. Det blev mest ofrivilligt störtlopp sedan. Men den här låten strömmade ut ur högtalarna på bussen. Och den gläntade på dörren till något annat; något lite mystiskt, något större.

Paul Heaton har jag återupptäckt senare, främst genom The Beautiful South. Jag trodde länge att Caravan of love var The Housemartins låt från början. Det är det ju inte (Isley Brothers spelade in originalet). Men deras a capella-version gillar jag fortfarande skarpt!

”Are you ready, are you ready?
Are you ready, are you ready?
Are you ready for the time of your life?
It’s time to stand up and fight
It’s alright it’s alright
Hand in hand we take a caravan to the motherland
One by one we gonna stand up with pride
One that can’t be denied
Stand up, stand up”

3 reaktioner till “Are you ready for the Caravan of Love? (The Housemartins)

  1. Wow! Minns låten så väl! För mig är den förknippad med ångest. Jag var i tonåren när den var som mest poppis och den spelades ofta som sista låt då det skulle vara tryckare. Jag blev aldrig uppbjuden.

    Gilla

    1. Usch då! Kan känna igen mig lite i det. För mig har nog låten också en klang av utanförskap. En värld jag inte kände att jag hade tillträde till. Men som ändå lockade, kanske ännu mer just därför.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s