Get through and meet me at Matty’s this morning (Aretha Franklin)

Denna vecka ska jag posta låtar som i titel, låttext eller bandnamn nämner en plats. Inga större områden såsom länder, stater, städer eller likande utan en plats så som en gata, torg, bro, park, byggnad eller stadsdel osv. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Aretha Franklin – ”Try Matty’s” (1970)

Aretha-onsdag!

Varför inte pröva Matty’s om livet är hårt? På morgonen, kvällen, det spelar ingen roll. En grillrestaurang någonstans. Varför vi ska dit vet jag inte. Men varför ska vi inte dit? Aretha vet nog vad hon sjunger om. Eller? Är det någon sorts reklam? Men den fick ju vara med på magnifika ”Spirit in the dark”, så det tror jag inte. En metafor för livets meningslöshet? Att vad som helst kan bli ett mål och en mening?

Ja, ja. Nöjer mig med att konstatera att rösten och musiken är starkare än texten.

”I wonder, are you on your way to Matty’s
This morning?
I’m gonna be all up in there, there’s gonna be a group of people from everywhere in Matty’s
This morning
So go on and do your do
Try to hurry up, get through and meet me at Matty’s
This morning, yeah”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s