Cause I want the one I can’t have and it’s driving med mad (The Smiths)

Det händer ibland att kärleken tar slut och hjärtat brister. Allt blir ett jävla mörker. Kan det faktiskt komma något bra ur det? Jomenvisst, fråga vilken låtskrivare som helst. Bara att segla ut på the sea of heartbreak och plocka alla guldkorn man kan hitta. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

The Smiths – ”I Want The One I Can’t Have” (1985)

Det här är inlägg nr 1000!!! Något sorts jubileum måste det bli men det kanske kan dröja ett tag, för jag vet inte riktigt hur det ska se ut.

Så passande att det blir The Smiths som får vara med och jubilera denna dag. Antagligen den artist jag postat flest gånger här och definitivt en grupp som har varit med mig hela mitt vuxna liv och betytt väldigt mycket.

Som vanligt när Morrissey är inblandad så drar texten åt lite olika håll, bland annat syns hans fascination för “bad guys”.

Men i grunden är det här ju en låt om olycklig kärlek, kanske till och med den typ av kärlek som gör sig bäst som en hemlighet, för att den skulle skrumpna i dagens ljus. Eller kanske bara för att den verkligen är omöjlig.

Textraderna: “On the day that your mentality, decides to try to catch up with your biology” har av vissa tolkats som att låten handlar om en homosexuell man som är kär i en heterosexuell. Det känns väl som en sannolik förklaring, men jag tror inte låtskrivaren själv har bekräftat det.

“On the day that your mentality
Decides to try to catch up with your biology
Come round
Cause I want the one I can’t have
And it’s driving me mad
It’s all over, all over, all over my face
On the day that your mentality
Catches up with your biology”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s