He’s just a devil in disguise, so you better run run run run run run run (The Supremes)

Nu är julens frosseri över, hoppas jag. Vågen jämrar sig och kläderna stramar. Då är det dags att ta upp träningen! Den här veckan satsar jag för andra gången på låtar som har en anknytning till löpning, en träningsform som ligger mig varmt om hjärtat. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

The Supremes – ”Run run run” (1964)

Också när det handlar om kärlek så kommer springandet in!

En låt skriven av legendariska Holland–Dozier–Holland som släpptes som singel redan 1963. Det var ett medvetet försök att ge gruppen ett lite poppigare sound. Just den här låten hade vissa framgångar på listorna. Men snart skulle allt explodera på allvar med “Where Did Our Love Go”, så visst var de något på spåren.

Låten är uppbyggd så att Diana Ross sjunger verserna om kvinnan som samlar “the girls” för att berätta nyheten om sin nya stora kärlek. De andra Supremes-medlemmarna är en sorts varningskör som råder henne att springa bort från denne man så fort hon någonsin kan, han är en “devil in disguise”, och kommer att krossa hennes hjärta. Men det lyssnar hon inte på såklart.

Så trots glättigheten på ytan så finns det ett visst mörker. Men som den framförs blir det ju ändå ett litet lyckopiller.

”Oh, but he’s such a quiet kind of guy
How he thrills me, my oh my
Maybe it isn’t true
What they say about him
Don’t be fooled
By the shyness in his eyes
Don’t you know
He’s just a devil in disguise
So you better run run run run run run
Yeah yeah yeah yeah yeah”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s