Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän/Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen (Timbuktu)

Det lackar som bekant mot jul. En tradition är ju att ge bort en julklapp med ett julrim på paketet. Förutom de som skriver rim till sina julklappar, så finns det andra som ofta är hyfsat bra på att rimma. Särskilt inom hip-hopen är rimmen viktiga. Den här veckan tillägnar jag svensk hip-hop! Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Timbuktu – ”The botten is nådd” (2003)

Dags för maestro! Som drog svensk hip hop genom en svår tid, i stort sett ensam. Jag kommer stanna här ett tag, om jag får.

Inte först, egentligen inget helt nytt, men flowet och musikaliteten. Och hans sätt att koppla ihop hip hop, soul och reggae: på svenska. Jag bugar.

Har aldrig träffat honom i verkligheten (förutom konserter), trots att vi bodde i Malmö vid samma tid och jag hade vänner som var på samma fester, men han verkar genomsympatisk. Vilket nog är en del av hans framgångskoncept. Men han har mer än en räv bakom örat 🙂

Från artistens tredje studioalbum, som blev hans kommersiella genombrott. Särskilt detta titelspår slog igenom rejält.

Albumets och låtens namn är inspirerad av en svengelsk kommentar fälld av tennisspelaren Björn Borgs tränare Lennart Bergelin i början av 1970-talet.

”För the botten is nådd
Hur långt kan man gå?
Hur lågt kan man sjunka?
Hur kasst kan man må?
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s