Wallah, Imam har tagit över, inte Allah (Silvana Imam)

Det lackar som bekant mot jul. En tradition är ju att ge bort en julklapp med ett julrim på paketet. Förutom de som skriver rim till sina julklappar, så finns det andra som ofta är hyfsat bra på att rimma. Särskilt inom hip-hopen är rimmen viktiga. Den här veckan tillägnar jag svensk hip-hop! Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Silvana Imam- ”Svär på min mamma” (2014)

Silvana Imam är en ganska ny bekantskap för mig men en fascinerande sådan.
Det är mycket hon hinner med på de citerade raderna nedan. Samla en här av arga tjejer, droppa flera av sina förebilder, stolt annonsera sin sexuella läggning och avslöja att hon inte bara gått om alla snubbar utan att det faktiskt är hon som har tagit över hela skiten, och inte Allah.

Allting på rim och halvrim förstås, och till tunga beats och samplingar. Jag älskar hybrisen och humorn som ändå ligger dold där bakom (eller?).

“Skryt” är ju förresten en viktig ingrediens i hip-hop och just eftersom det alltför ofta har använts av manliga rapartister för att sexualisera och “dominera” kvinnan, är det befriande att höra Imams variant av det.

Och jag är säker på att hon vet precis vad hon gör.

Mamman är från Litauen (där hon också är född), pappan från Syrien, hon växte upp i Jakobsberg, har varit fotomodell i New York och hon har en magisterexamen i psykologi och engelska. Det är ingen kvinna som är lätt att kategorisera precis.

“Ah, mina tjejer är som fucking militärer
De krigar för att få mig längst fram på konserten
Ah, mina tjejer är fucking revolutionärer
Vi kastar molotovs, och ni är inte som nån av oss
Och nu skriver de att jag är för intensiv
Men jag är inte intensiv, jag är en fucking G
Pussy power, Wu Tang Clan; vi är Killa Beez
Vi är Valerie Solanas, vi är Gudrun, vi är Alicia Keys
Bitch, please! Jag är stjärna – ingen kändis
Alltså ärligt, jag är inte straight – jag är lesbisk
Wallah, Imam har tagit över, inte Allah
Och snubbar som försöker, jag har gått om er alla”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s