Snuten här ute blir råare med tiden, på förortssafari, låser dörrarna på bilen (Hurula)

Det är dags för en månad inspirerad av countrymusiken! Den här veckan handlar det om låtar om fordon och fordonrelaterade aktiviteter. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Hurula – ”Ont som jag” (2016)

Det är intressant med kopplingen mellan Hurulas musik och svensk hip hop (inte minst Yassin och de lite mer kontroversiella rapparna).

Det är samma typ av förort de skildrar, båda från ett inifrånperspektiv (men samhällsmässigt sett från ett utanförskap). Sedan skiljer sig ju perspektivet och själva uttryckssättet. Men de första raderna här skulle platsa i vilken svensk hip hop-text som helst!

“Snuten här ute blir råare med tiden
På förortssafari, låser dörrarna på bilen
Låt dem aldrig, aldrig se dig skaka
Känn hjärtat slå, känn hjärtat slå tillbaka
Lukten av piss, vi såg igenom allting
Vi såg på varann och såg äntligen en framtid
Kniven mot strupen för att kunna snacka
Vi visste alla orden, men vi sjöng dem fel, vi sa
Jag vill bara att du ska ha lika jävla ont som jag
Jag vill bara att du ska ha lika jävla ont som jag
Lika jävla ont som jag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s