Box cars are pulling out of town (R.E.M.)

Det är dags för en månad inspirerad av countrymusiken! Den här veckan handlar det om låtar om fordon och fordonrelaterade aktiviteter. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

R.E.M. – ”Carnival Of Sorts (Boxcars)(1982)

Jo, det har alltid funnits spår av country i gruppens musik.

En väldigt tidig R.E.M.-låt. Här är de precis så mystiska och murriga som jag önskar att de hade förblivit karriären ut. Gruppen spelade den mycket live i början av 80-talet, ofta som sista sång (innan extranumren).

Typiskt för Stipes tidiga texter är att de är svåra att dechiffrera. Men här har han själv hjälpt till, långt efteråt. På ett event i samband med att albumet “Monster” firade 25 år så avslöjade han att denna låt var inspirerad av karnivalscenen i David Lynch’s klassiska film “The Elephant Man” (1980).

“There’s a secret, stigma, reaping wheel
Diminish, a carnival of sorts
Chronic town, poster torn, reaping wheel
Stranger, stranger to these parts
Gentlemen don’t get caught, cages under cage
Gentlemen don’t get caught
Box cars are pulling out of town
Box cars are pulling out of town
Box cars are pulling out of town”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s