Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag, tror jag (bob hund)

Den här veckan så koncentrerar jag mig på låtar som har spelats in live. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

bob hund – ”Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag” (Live 2020)

Den första låten som jag hörde av bandet gjorde mig till ett livslångt fan. Jag minns att jag tänkte att med en sådan titel och ett sådant bandnamn måste de nästan vara geniala. Och det var de!

Jag har sett dem många gånger och de har alltid varit fantastiska. De spelade nästan överallt i Stockholm just när jag var i den åldern att jag började gå på konserter. Inte visste jag då att det var Sveriges bästa liveband någonsin som jag såg (ok, det kan kanske diskuteras, men i min värld finns ingen tvekan).

Den här liveversionen av en gammal låt ingår i en konsertfilm som är filmad på Helsingborgs stadsteater tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester. Den beskrivs som “ en sorts performance-konsert om livet som inte händer”. Jag har sett den och kom på att jag fortfarande är lika förälskad i bandet som jag alltid har varit.

De fortsätter dessutom att ta ut svängarna och utvecklas och är snart aktuella med en musikal på Helsingborgs stadsteater, som handlar om bandet bob katt som får problem och då får hjälp av spökena i bob hund.

”Allting värker, så otagbart
Lite medvind, rätt oslagbart
Och glädjen så svår, att kontakta
Det är lätt man somnar, när allt går sakta
Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem,
Men det gör jag, tror jag
Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem,
Men det gör jag, tror jag
Gör jag, tror jag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s