Watching the ships roll in, then I watch ‘em roll away again (Otis Redding)

Singlar är väl nästan det bästa skivformaten. Den veckan postar jag några av mina favoritsinglar. Om du har egna låtar på temat (vilket du säkert har), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Otis Redding – ”(Sittin’ On) the Dock of the Bay” (1968)

Det här var den sista låten Otis skrev och spelade in. Tre dagar senare dog han i en flygplansolycka.

Singeln utgavs postumt och blev Otis största hit.

Jag hade en period i Malmö när jag trodde att det här skulle bli mitt liv. Att sitta i en hamn och se fartygen komma och gå utan att komma någonstans själv. Sådant navelskåderi har jag inte tid med längre, tack och lov.

I slutet av låten kan man höra Redding vissla, och det var egentligen tänkt att där istället skulle vara mer text.

“Sittin’ in the mornin’ sun
I’ll be sittin’ when the evenin’ comes
Watching the ships roll in
Then I watch ‘em roll away again, yeah
I’m sittin’ on the dock of the bay
Watchin’ the tide roll away, ooh
I’m just sittin’ on the dock of the bay
Wastin’ time”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s