Old Jim Crow, you’ve been around too long (Nina Simone)

Veckans tema är låtar som gör mig glad när jag hör dem i en bar, låtar som jag dansar till hemma i strumplästen, låtar som gör att jag höjer volymen på radion eller låtar som får mig att spela luftgitarr fast jag vet att jag ser ut som en idiot. Om du har egna låtar på temat (vilket du säkert har), skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Nina Simone – ”Old Jim Crow” (1964)

Nina är som bäst när hon är förbannad! Och det är hon ganska ofta.

Det här är en protestsång mot de rasistiska Jim Crow-lagarna.

Hon har efteråt berättat att det inte var ofarligt att sjunga sånger som den här på den tiden:

”We encountered many people who were after our hides. I was excited by it, though, because I felt more alive then than I do now because I was needed, could sing something to help my people, and that became the mainstay of my life, the most important thing.”

“Old Jim Crow
You’ve been around too long
Gotta work the devil
‘Til your dead and gone
Old Jim Crow
Yes, don’t you know
It’s all over now
It’s all over now”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s