Let your soul and spirit fly into the mystic (Van Morrison)

Nästa vecka ska därför handla om musiken som går PÅ REPEAT. På Spotify har alla (som har ett premiumkonto i alla fall) en spellista som heter just På Repeat. Den skapas av Spotify och bygger på de låtar man lyssnar allra mest på. Kommande vecka kommer jag bara att posta låtar från min egen På Repeat-lista. Lägg gärna till dina egna låter på det temat på den gemensamma spellistan här

Van Morrison – ”Into The Mystic” (1970)

En sådan här sagolikt vacker Van Morrison-låt med en text som det skulle kunna gå att skriva avhandlingar om. Enligt Songfacts handlar det om en sjöman på havet som längtar efter att återförenas med sin älskade. Men det finns många lager här. I centrum ligger i alla fall ett andligt sökande och man skulle kunna tolka det både som en resa in i döden och som en kärleksakt. En riktig tungviktare i ordets rätta betydelse!

”We were born before the wind
Also, younger than the sun
‘Ere the bonnie boat was won
As we sailed into the mystic
Hark now, hear the sailors cry
Smell the sea and feel the sky
Let your soul and spirit fly
Into the mystic”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s