Dimension seven (Wipers)

Vi lever väl alla efter rytmen av sju mest hela tiden. Vi kommer nu i fem veckor att anpassa oss efter denna siffra men det är bara den här som den själv kommer att spela huvudrollen. Siffran sju har alltid betraktats som speciell av människor, om det så är inom skönlitteraturen, matematiken eller religionen. Jag vill att ni den här veckan ska ut på jakt efter siffran, var den än kan återfinnas (i text, titel, album eller artistnamn). Om det är i siffror (7) eller bokstäver (sju) spelar ingen roll. Alla språk och böjningar är tillåtna. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Wipers – ”D-7” (1980)

Inte konstigt att Nirvana har gjort en cover på denna. Det låter typ som Nirvana, 10 år för tidigt…

Wipers var ett punkrockband från Portland OR, USA, med Greg Sage i spetsen. Kurt Cobain har, inte överraskande, sagt att han blivit mycket influerad av Wipers. Förutom denna har bandet även tolkat ”Return of the Rat”.

Vad betyder Dimension 7? Oklart, en dimension utanför människans medvetande. Det kan vara att känna sig som en ”alien”, det kan vara döden.

”Straight as an arrow
Defect, defect
Not straight, not so straight
Reject, reject
Gonna leave this region
They’ll take me with them
Dimension seven
Dimension seven
Dimension seven
Dimension seven
Dimension seven
Dimension seven
Dimension seven
Dimension seven”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s