I had a really bad dream, it lasted 20 years, 7 month and 27 days (The Smiths)

Vi lever väl alla efter rytmen av sju mest hela tiden. Vi kommer nu i fem veckor att anpassa oss efter denna siffra men det är bara den här som den själv kommer att spela huvudrollen. Siffran sju har alltid betraktats som speciell av människor, om det så är inom skönlitteraturen, matematiken eller religionen. Jag vill att ni den här veckan ska ut på jakt efter siffran, var den än kan återfinnas (i text, titel, album eller artistnamn). Om det är i siffror (7) eller bokstäver (sju) spelar ingen roll. Alla språk och böjningar är tillåtna. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

The Smiths – ”Never Had No One Ever” (1986)

Morrissey vandrar i sin barndoms och ungdoms Manchester och känner sig inte hemma alls.
För mig kunde det lika gärna vara Jordbro, i den del av södra Stockholm som ofta glöms bort. Det är nästan så själva tidsangivelse stämmer precis: 20 years, seven months and 27 days. Jag har detta att säga till dig Jordbro: Fuck You!

Den här är går ut till alla oss som växt upp i ett rövhål och tagits oss därifrån!

“When you walk without ease
On these streets where you were raised
I had a really bad dream
It lasted 20 years, 7 months and 27 days
And I know alone that I never, ever oh
Had no one ever”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s