En gång ska vi flyga upp till sjunde våningen igen (Eldkvarn)

Vi lever väl alla efter rytmen av sju mest hela tiden. Vi kommer nu i fem veckor att anpassa oss efter denna siffra men det är bara den här som den själv kommer att spela huvudrollen. Siffran sju har alltid betraktats som speciell av människor, om det så är inom skönlitteraturen, matematiken eller religionen. Jag vill att ni den här veckan ska ut på jakt efter siffran, var den än kan återfinnas (i text, titel, album eller artistnamn). Om det är i siffror (7) eller bokstäver (sju) spelar ingen roll. Alla språk och böjningar är tillåtna. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Eldkvarn – ”7:e våningen” (1994)

I mitt tycke Carlas största ögonblick i Eldkvarn, både som låtskrivare och sångare. Kanske till och med en av Eldkvarns bästa låtar.

Romantiskt, skört och vackert. På ett helt annat sätt än Plura. Önskar att han oftare skrivit sådana här raka och poetiska låtar som inte krånglar in sig i ordlekar och putslustiga formuleringar.

På sjunde våningen finns den där platsen där sångens jag en gång fann den stora lyckan tillsammans med sin kvinna och alltid ska längta tillbaka till. Men underförstått aldrig ska hitta till igen.

“Det var en vacker saga
Men även vackra sagor har ett slut
Åh, Anna, Anna
Din lukt i kudden är ännu kvar
Åh, Anna, Anna
Jag vänta på dig då i min hangar
En gång ska vi flyga upp till sjunde våningen
Igen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s