Whatever happened to wild life (Wings)

En rider är den mytomspunna listan på godsaker, tjänster eller andra extras som turnerande artister lämnar till arrangörer, som givetvis gör allt för att uppfylla kraven utan att darra på manschetten. Ett alternativ är att forska fram skabrösa, orimliga eller bara galna riders som artister kommit med genom tiderna. Och förstås posta en låt med den artisten. Ett annat är att du tänker dig att du själv är artist, vad skulle stå på din lista? Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Wings – ”Wild Life” (1971)

Jag fortsätter på samma spår.

Paul McCartney, själv vegetarian sedan 1970, har länge varit en av musikvärldens mest uttalade djurrättsförespråkare. Det sätter också spår i hans ”riderlista”.

Under världsturnén 2002 stod att läsa att inget kött fick serveras i anslutning till scenen och bakom, Paul vägrade låta sig köras i bilar med lädersäten eller sitta i några möbler gjorda av djurdelar.

Samma som med Morrissey, respekt ändå! Även om det bara blir en symbolisk gest så betyder det något just för att han är en mycket känd artist.

”Wildlife” är från det första albumet med gruppen Wings, som Paul startade med sin fru Linda efter Beatles splittring. Egentligen är det här den första sången där han på allvar tar sig an djurrättsfrågor, i detta fall djur som är instängda på zoo.

”While take a walk thru an African park one day,
I saw a sign say, ”The animals have the right of way”.
Wild life, whatever happened to,
Wild life, the animals in the zoo?
We’re breathing a lot,
A lot of political nonsense in the air”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s